Arxiu historic - junyfotografic

Buscar
Go to content

Main menu:

Fotografs

Fotògrafs

Arxiu Històric Ajuntament


Arxiu Històric Ajuntament
Del 28 de maig al 30 de juny

Les antigues feines agrícoles, els treballs del camp que ahir eren habituals per generals, no cridaven l’atenció dels fotògrafs. Només alguns agosarats amants de la fotografia van tenir la cura d’immortalitzar unes escenes laborals que sabien que havien de desaparèixer en breu, ràpida, rapidíssimament. Avui aquest món rural es minoritari però es manté arraulit als estreps de Collserola com una ombra amable del que va ser ahir. Els antics camps, les antigues vinyes  són ara erms o són boscúries, “hi ha més bosc ara que abans” escoltem sovint.

L’agricultura  va constituir el dia a dia, el motor econòmic de la nostra població fins a la generació dels nostres avis i avies, fins només fa 80 anys hi havia més veïns i veïnes dedicades i vivint dels productes del camp que del món industrial i dels serveis. El recull d’aquestes instantànies vol mostrar com en menys d’un segle la nostra població ha canviat el seu paisatge, i amb ell el seu modus vivendi d’una manera accelerada. On ahir hi havia horts avui hi ha carreteres, on ahir hi havia garrofers avui hi ha bosc, on hi havia vinya han crescut els habitatges, els cotxes i les màquines han substituït els cavalls i les mules.

Aquestes finestres al passat d’un món agrari que va ser majoritari es poden exposar gràcies al recull que l’any 2009 es va realitzar al nostre municipi arran de la realització de la publicació de L’Abans, projecte on van cooperar moltes famílies santjustenques cedint desinteressadament les seves imatges per recuperar la nostra memòria gràfica. A tots ells moltes gràcies.

 
 
Back to content | Back to main menu