Salvador Berdajín - junyfotografic

Buscar
Go to content

Main menu:

Fotografs

Fotògrafs

Tres dies de Juliol


Salvador Berdajín
Del 15 de maig al 30 de juny

Salvador Berdajín explica que la cinquantena de fotografies que es mostren "són una correlació cronològica de tres dies on mostro les imatges amb la meva més àmplia sensibilitat, perquè vull transmetre el que hi havia allà. Però qui ho mira també vull que entengui que les famílies que es veuen vivien un moment molt complicat".

L’11 de juliol de 1995 les tropes de Mlakic van entrar a Srebrenica i van matar la majoria dels homes que es trobaven en aquest punt del país pensant que "era un lloc més segur". Potocari és el memorial del poble bosni a les víctimes d’aquells tres dies de juliol. Per a Berdajín, "és una manifestació col·lectiva, allà a Potocari, de dir al món que encara estan buscant els seus desapareguts, i que encara els estan enterrant. I més enllà dels discursos dels organismes, hi ha les famílies que ho viuen com un fet molt important per a ells".

El fotògraf diu que "em va sobtar que ho volguessin compartir amb un estrany i jo m’ho vaig prendre com una demanda  que si estava allà, ho havia d’explicar".  El fotògraf explica que en el fons retrata un moment d’alliberar el dolor combinat amb un consol impossible.


 
 
Back to content | Back to main menu